Sådan Sunbathe

 

1.

Start langsomt, når du begynder at solbade. Udsæt din hud til solen i færre end 5 minutter på hver side den første dag. Gradvist øge din tid i solen hver dag derefter.

2.

Undgå den varmeste del af dagen, når du soler. Træd til noget skygge fra kl. 11 til kl. 3.

Brug en solcreme, der har en solbeskyttelsesfaktor (SPF) på 15, når du kommer i solen i længere perioder. Påfør det 30 minutter før du går ud og genbruge hver 2. time.

4.

Dæk hovedet med en brækket hat. Reducer risikoen for katarakt med beskyttende solbriller.

Få masser at drikke, når du soler. Undgå udtørring af drikkevand, sportsdrikke og andre ikke-alkoholholdige drikkevarer.

h4> Tips og advarsler

  • Genanvend solcreme oftere end hver anden time, når du er i vand, på en strand eller i nærheden af ​​reflekterende genstande, der intensiverer solens stråler.
  • Sørg for, at din solcreme beskytter mod begge slags ultraviolet stråling, der trænger ind i huden. UVA-stråler gør din hud til rynke og alder, og UVB-stråler får din hud til at brænde.
  • Daglig udsættelse for solen kan være godt for dig. Det er en kilde til D-vitamin og kan forbedre din følelse af velvære ved at stimulere frigivelsen af ​​endorfiner. Langvarig solbeskyttelse kan dog skade din hud og nedbryde kroppens forsvar mod visse kræftformer. Solbade klogt for at få fordelene ved solen samtidig med at de negative virkninger begrænses.