Hvordan man vælger briller

 

1.

Vælg rammematerialet. Der er tre almindelige typer. Rimløse rammer er designet til at være næsten usynlige og har ringe eller ingen indflydelse på hvordan du ser ud. Metalrammer er robuste og kan give et elegant og sofistikeret udseende. Plastrammer er de mest populære og fås i mange forskellige stilarter, former og farver til dem, der ser deres briller som mode tilbehør. Plastrammer er også bedre til tykkere linser.

2.

Vælg en rammeform. Runde rammer har en tendens til at se bedre på mennesker med firkantede ansigtsegenskaber. Firkantede og rektangulære rammer passer bedre til dem med runde og flade ansigter. Hvis du er usikker på din ansigtstype, skal du se de ansigts- og rammekort, der findes hos din lokale briller.

3.

Overvej metalrammer, hvis du leder et aktivt liv. Titanium anbefales specielt, og det er meget modstandsdygtigt over for bøjning og brud.

4.

Sørg for, at dine briller passer. Generelt skal de være tætte men ikke så tætte at du føler pres på forsiden eller siderne af dit hoved. De bør være tæt bag dine ører, og rammerne skal sidde på tværs af dit ansigt. Dine øjne bør være centreret i linserne. Selvom det er okay, hvis dine øjne er lidt højere end centrum i lodret plan. Kantene på objektivrammen skal være i overensstemmelse med kanterne af dit ansigt.

5.

Tag din tid. Prøv på mange forskellige par og stilarter. I de fleste tilfælde vil du bære dine briller hver dag hele dagen lang. Hvis noget ikke føles eller ser rigtigt ud, er chancerne for, at det kun bliver værre over tid, ikke bedre.

Tips og advarsler

  • Hvis du ændrer du ser ofte ud, kan du investere i flere par briller med varierende farver og rammestørrelser. Briller kan også fordoble som solbriller. Visse linser er designet til at mørkere i stærkt sollys.
  • Briller er meget dyre, ofte koster hundreder af dollars, passe på dem. Undgå billige rammer og linser, da de fleste af disse ikke varer meget længe og vil hurtigt kræve service eller udskiftning.
  • Når du vælger et par briller, vil du have dine briller til at supplere dine funktioner på den bedst mulige måde. Du skal overveje dit ansigtstype og aktivitetsniveau, når du vælger rammer og linser.