Hvordan vurderer jeg for strålende diamanter?

 

1.

Væg diamanten ved hjælp af skalaen. Diamantens vægt bestemmer, hvor mange karat det er. Jo flere karat det har, desto dyrere bliver det. Et gram svarer til fem karat, så når du vejer diamanten, kan du konvertere det tilsvarende.

2.

Bestem diamantens farve ved hjælp af de tidligere graderede diamanter. Fordi forskellene i nuancer er så subtile, er det svært at bestemme det ellers uden hjælp fra en professionel. Diamantfarven spænder fra en 'D', som er farveløs og anses for ideel til en 'Z', som er meget gul. Jo tættere farven er på en D, jo mere værdifulde diamanten.

3.

Undersøg diamanten under forstørrelsesglasset for at søge efter fejl eller mangler indeni. En diamant uden fejl har det højeste niveau af 'klarhed'. En diamant med nogle ufuldkommenheder, kendt som indeslutninger, kan variere fra et VVS-1 (Meget Meget Småt Indeslutninger) til en I-3 (Inklusioner). Selvom inklusionerne er usynlige for det blotte øje (selv dem, der er klassificeret en I-3), bidrager de til stenens overordnede glans og glimmer og derved svækker dets værdi.

4.

Undersøg kanten af ​​diamanten. En strålende diamant har en firkantet eller rektangulær form med alle fire hjørner afskåret, så den har fire lange sider og fire meget små sider. Den måde, hvorpå diamanten er skåret, påvirker i høj grad dens glans, eller mængden af ​​glans det giver af. Et godt stykke kan få en diamant til at se større ud, end den faktisk er. Du kan bestemme, hvorvidt et snit er en god, ved at holde diamanten i forskellige positioner for at se, hvor meget sollys det tager en ren diamant med et godt stykke skal næsten blændende i sin glans.

Til amatørøjen er en diamant en smuk, mousserende sten, der ser smuk ud, når den sættes i et smukt smykke. Til det kræsne øje er der dog mange forskellige typer og niveauer af diamant, og ikke alle er skabt ens. Når du klassificerer en strålende diamant, skal du holde 'Four C' s i tankerne: karat, farve, klarhed og skæring.