Om sukker i hudplejeprodukter

 

Exfoliation

En stor karakteristik af huden er dens evne til at regenerere ved at sloughing off døde og tørre hudceller og konstant fornyer sig selv. Nogle gange har huden dog brug for hjælp. Dette kan simpelthen skyldes aldring eller miljømæssige faktorer som tørhed. Regelmæssig eksfoliering er en fantastisk måde at holde huden kigger yngre, glattere og sundere. Selv om mange produkter bruger kemiske midler eller dyre værktøjer til at exfoliere huden, kan sukker scrubs være en effektiv og økonomisk måde at hjælpe huden med at skure døde celler og resterende makeup og hudprodukter.

Sugar Scrubs

Sugar scrubs kan være findes i de fleste apotek og stormagasiner eller simpelthen lavet derhjemme. De vigtigste ingredienser i sukker scrubs er hvidt eller brunt sukker (generelt groft sukker som turbinado), glycerin, E-vitamin, samt andre olier, dufte og parfume.

For at bruge sukker scrubs bør påføres på huden i brusebad eller bad og forsigtigt arbejdet ind i huden. Brug af skrubber for ofte eller for hårdt kan tørre huden ud eller forårsage smerte og rødme.

Tilgængelighed

Sukkerskrubs til peeling er ikke svært at finde i butikker. Store detailhandlere som The Body Shop, Bath og Body Works, og flere stormagasinet kosmetiske tællere bærer sukker scrubs i en række forskellige formler og dufte. Men at købe sukker scrubs fra kurbade og high-end forhandlere kan være dyrt og producere kun nok produkt til et par behandlinger. En simpel og billig mulighed er at lave en sukkerskrubbe derhjemme. At lave din egen skrubbe vil også give dig mulighed for at skræddersy det til dine behov og præferencer.

Hud- og sukkerforbrug

Selvom sukker kan være godt som exfoliant for huden, kan sukker spise den modsatte effekt. Prevention.com hævder endog at spise for meget sukker kan beskadige kollagen og elastin i huden, hvilket kan føre til rynker og dulkning af huden. Af denne grund viser patienter med type II-diabetes, en sygdom, der påvirker blodsukkerniveauet i kroppen, ofte for tidlige tegn på hudens aldring.

Reparation af hud

Selv hud påvirket af sukkerforbrug kan forbedres. Ironisk nok kan regelmæssig peeling --- med sukker eller andre produkter --- hjælpe med at give aldrende hud en mere ungdommelig glød. Derudover kan produkter, der indeholder retinoider, hjælpe med at opbygge kollagenniveauer, hvilket forbedrer udseendet af rynker og linjer. Vi har sandsynligvis ikke brug for endnu en grund til at elske sukker. Ikke kun er de søde ting lækre i kaffe, te, kager og bagværk, men det kan også, når de appliceres topisk, gøre store ting for huden. Bare gå ind i nogen dag spa eller gennemse hudplejegangen i dit lokale apotek, og du vil opdage, at sukker ikke er til at bage.