Hvordan lasere til hårfjerning arbejde

 

Laserhistorie

Først indført i 1998 har lasere til hårfjerning været tilgængelige for forbrugere i over 10 år. I dag er der fire lasere, der regelmæssigt bruges til vellykket hårfjerning; Disse er Alexandrite Laser, Nd: YAG laser, Diode Laser og IPL (Intense Pulserende Lys) Laser. Hver laser er specielt designet til at behandle bestemte individer baseret på deres hudtype. Alle lasere til hårfjerning udnytter pigment-søger lys. Vi har pigment både i vores hud og i vores hår; de patienter med mørkere hudtoner kræver anden teknologi end dem med lettere hudfarve, fordi der er mindre forskel på hårfarve og hudfarve. Lasere med kortere bølgelængder som Alexandrit er designet til at behandle patienter med lettere hudtoner, og lasere med længere bølgelængder som Nd: YAG er designet til at behandle patienter med mørkere hudtoner. At blive behandlet med den rigtige laser vil sikre sikre og effektive laserbehandlinger.

Hvordan lasere arbejder

Når laseren passerer over behandlingsområdet, går korte pulser af laserlys gennem de ydre lag af huden og tiltrækkes af pigmentet i hårsækkene nedenfor. Laserenergien absorberes af hårsækkene og omdannes til varme, hvilket cauterizes blodstrømmen til håret, hvilket effektivt ødelægger follikelen. Når en hårfollikel er ødelagt af laser, vil den aldrig vokse igen. Efter en række behandlinger vil mænd og kvinder opleve en drastisk reduktion af uønsket hår.

Hårvækstcykler

Mange hårfjerningspatienter spørger, hvorfor de har brug for mere end en behandling. Faktum i sagen er, at vores hår vokser i tre forskellige faser: anagene eller vækststadiet, catagen eller hvilestadiet og telogenet eller afstivningsfasen. Hår kan kun ødelægges af laseren, når det er i anagentrinnet, fordi dette er det eneste vækststadium, hvor håret er fastgjort til blodforsyningen. Ansigts- og kropshår cykler kontinuerligt, hvilket betyder, at kun en vis procentdel af hår er på et hvilket som helst tidspunkt. På grund af dette er der brug for en række laserbehandlinger for at behandle alt hår i anagentrinnet. Det gennemsnitlige antal behandlinger, der er nødvendige for at se succesfulde resultater, er tre til seks; nogle kan have brug for mere, og nogle kan have brug for mindre. Antallet af behandlinger, der kræves, varierer fra individ til individ.

Hvem er berettiget?

Lasere bruger pigment-søger lys; Derfor er ikke alle en korrekt kandidat til laserbehandlinger. Disse mænd og kvinder med lysebrunt til sort hår vil opleve succesrige resultater, fordi disse hårfarver indeholder nok pigment til, at laseren kan 'se'. De personer med rødt, hvidt, blondt og gråt hår kan ikke gennemgå laserbehandlinger, fordi disse hårfarver simpelthen ikke indeholder nok pigment til vellykket behandling. Nogle virksomheder vil hævde at kunne behandle alle hårfarver, men det er vigtigt at vide, at ikke en enkelt laser har evnen til at behandle lysere hårfarver. Hvis du gennemgår laserbehandling med nogen af ​​disse hårfarver, kan du se midlertidige resultater, men håret vil efterhånden vokse tilbage. Elektrolyse er den eneste anden form for permanent hårfjerning, og patienter med alle hårfarver kan se resultater med denne metode.

Potentielle bivirkninger

Med laserfjerning er bivirkninger få og langt mellem så længe patienterne Vær forsigtig under deres behandlingsserier. Den vigtigste faktor i laserbehandling er pigment. Hårpigment og hudpigment påvirker begge behandlingsresultatet, men kun hudpigment kan påvirke potentielle bivirkninger. Laserenergien kan justeres under behandlingen; Jo højere energi, jo mere intens behandling. Laser energi er indstillet specifikt baseret på hudtonen, så hvis hudtonen ændres på nogen måde, kan behandlinger medføre brændingsproblemer og pigmenteringsproblemer. Det er vigtigt at forblive ude af solen og afstå fra solbrændte og sunde garver cremer i mindst 2 uger før hver behandling. Din hud skal altid være i sin mest naturlige tilstand for at sikre både sikre og effektive behandlinger. Patienter, der har lidt bivirkninger som forbrænding, hyperpigmentering og hypopigmentering, oftere end ikke, oplever disse, fordi deres hudfarve var mørkere. Når du gennemgår behandlinger, følg alle forholdsregler, som din praktiserende læge har angivet. ved at gøre dette sikrer du sikre laserbehandlinger.

Resultater

Afhængigt af det område, du behandler, vil dine sessioner spredes hver 4. til 10. uge. Med gennemsnitligt tre til seks behandlinger er det kan tage overalt fra 3 måneder til et år for at fuldføre dine behandlinger. Når din serie er færdig, kan du forvente at opleve en 80-99 procent reduktion i uønsket hår. Laserfjerning er FDA-godkendt til permanent reduktion, ikke permanent fjernelse. Dette skyldes, at det er umuligt at fjerne 100 procent hår med laseren, men det hår der forbliver vil være finere, tyndere og mindre mærkbart, ligesom 'ferskenfuzz', der dækker visse dele af ansigt og krop. kvinder har oplevet succesfulde resultater med denne hårfjerningsmulighed.