Opskrift på Making Hair Gel

 

Ingredienser

Hele linfrø, der findes i sundhedsforretninger eller velassorterede supermarkeder, er den primære ingrediens for denne hårgelteopskrift. Der kræves også en lille saucepande til kogning og et lavt kar eller beholder til opbevaring. Æteriske olier er valgfrie, og kan købes hos naturlige sundhedsforretninger, nogle håndværk og hobbybutikker eller online. Hvis det ønskes, brug olier, der supplerer din hårtype. For eksempel anbefales rosmarin og kamille til tørt hår, citron og myrra til olieagtigt hår og lavendel eller pebermynte til normalt hår.

Tilberedning

Kombiner 2 spsk fuldhørfrø og 1 kop vand i en lille sovs pande. Bland blandingen med kog over medium høj varme. Fjern panden fra varmen, når der er opnået en kogepumpe, og lad den stå i 15 minutter. Hæld den klare væske ud, som skal være lidt gelatineagtig, i et lavt karbad eller en krukke, der efterlader linfrøene bag i gryden.

Lad hårgelen køle helt ned i opbevaringsbeholderen, og læg derefter 5-6 dråber æterisk olie efter eget valg. Gelen vil tykke betydeligt efter ca. 30 minutter. Læg låget på krukken, når gelen er tyk, mærke indholdet og opbevare.

Opbevaring og brug

Opbevar din hjemmelavede hårgel på et køligt, mørkt sted som et medicinskabinet. Gelen opbevares i op til 30 dage, hvis den ikke udsættes for direkte sollys. Opbevares i køleskabet for en tykkere gel, da afkøling resulterer i en stivere konsistens. Fjern fra køleskabet lige før brug og retur straks efter. < br />
For at bruge, læg en lille mængde i håndfladen og applicer den direkte på håret. Arbejd igennem ligesom du ville bruge en anden styling gel. Brug på fugtigt, rent hår før tørretørring til De bedste resultater. Brug om nødvendigt på tørt hår, men brug kun en meget lille mængde for at forhindre håret i at blive klæbrigt. I middelalderen var at lave din egen hårgelé almindeligt. Eksotiske ingredienser herunder firben talg og sluge fedtstoffer var normen. En anden almindelig ingrediens i disse koncoctions var hørfrø, hvilket giver en tyk gelignende konsistens, når den koges med vand. Selv om vi ikke ønsker at slather vores hår i fuglefedt i dag, kan vi bruge linfrø til at lave vores egen naturlige styling gel.