Den sikreste måde at kemisk rette på hår

 

The Thermal Reconditioning Craze

Omkring 2003 blev en metode til hårretting populær i USA kaldet japansk hårretting - også kendt som termisk renovering eller japansk 'straight perm'. Dette er en salon procedure, der tager meget tid - og penge. Omkostningerne ved en behandling varierer fra $300 til $1.000 fra 2009, og der kræves berøringer til ny hårvækst. Termisk renovering virker ved kemisk åbning og omstrukturering af hårseksen. Det efterlader hårnål lige og let at passe på; nogle kvinder behøver måske ikke engang at tørre eller stilere deres hår for at være skinnende og silkeagtig.

Denne behandling har imidlertid vist sig uhensigtsmæssig for visse hårtyper: Kvinder med bleget, farvet eller tidligere afslappet hår gør for dårlige kandidater. Nogle 'TR' -behandlinger har resulteret i, at kvinder mister deres hår i hænderne på uerfarne stylister. Endvidere er termisk renovering en permanent straightening teknik, der efterlader meget begrænsede muligheder for kvinder, der beslutter at de ønskede mere krølle eller bølge i deres hår. Som en tendens er japansk hårretting faldet, erstattet af en ny, mildere metode til straightening ved hjælp af keratin.

Eventuelt den bedste: brasiliansk keratinrettelse

Året 2007 indvarslede en bedre mulighed for kvinder, der ønskede at forbyde bølger, krøller og frizz: den brasilianske keratinbehandling. I modsætning til termisk renovering er hårkutiklet selv ikke omstruktureret ved hjælp af hårde kemikalier. I stedet anbringes et protein kaldet keratin på håret for at 'belægge' det og forsegle i rethed og glans.

Der er mange fordele ved denne metode til udjævning over termisk renovering: Det kan sikkert anvendes til bleget og farvet hår og til hår, der er blevet beskadiget af rigeligt brug af varmt værktøj og andre stylingsprocesser. Den brasilianske keratinbehandling strækker ikke håret permanent. Håret går gradvist tilbage til sin bølgete eller krølle tilstand i to til tre måneder, afhængigt af hvor ofte det er shampooet. Dette tillader kvinder, der fortryder deres beslutning om at rette sig på at genvinde deres krøllede låse.

Den brasilianske keratinbehandling er billigere end termisk renovering. Men det er absolut ingen stjæle med omkostningerne ved en behandling fra $150 til $600 pr. 2009 afhængigt af hårets længde og tekstur. Behandlingerne genanvendes til hele hårets hår, så det klæber sig med denne behandling den økonomi, der er afsat til udgifter til personlig pleje, forbliver fast i den sorte. Den vindende faktor i den brasilianske metode er dens sikkerhedsfaktor. Mens nogle tidligere former for brasilianske keratinbehandlinger anvendte formaldehyd, har dette hårde kemikalie været udfaset af nyere keratinbehandlinger. Det synes også at være den sikreste måde at rette hår på, som er blevet beskadiget på grund af overskydende farve, blødtørring og strygning.

Er der en DIY?

En populær Produktkommandøremner i skønhedsfora og gennemlæsningssteder er en home-straightening-behandling kaldet Liquid Keratin. Dette produkt er i det væsentlige en brasiliansk keratinbehandling 'lite.' Imidlertid varer strakteffekten af ​​denne behandling kun omkring en måned, i stedet for to til tre måneder, i hvilken periode håret gradvist vender tilbage til sin tidligere tilstand af bølge. Produktet koster $69 i 2009, hvilket ikke er så betragteligt dyrt som salonrettingbehandlinger, men i betragtning af at Liquid Keratin kun varer en måned, og at hyppig tilbagekøb er påkrævet, kan en person, der bruger dette hjemme-produkt, nemt ende bruge så meget som hun ville for en salon keratin behandling. Anmeldelser af flydende keratin er blandet, og fordi dette er et produkt snarere end en procedure, er dens effektivitet næsten strengt anekdotisk. Mange kvinder, der har gennemgået dette produkt rapport fremragende resultater. Men nogle udtrykker utilfredshed med, at produktet ikke rettede håret så grundigt som en salonbehandling, de oplevede tidligere, og nogle rapporterede, at flydende keratin falmede deres hårfarve eller blev slået hårbleget hår.

Hvis du foretrækker at gøre dit hår hjemme eller ønsker at se, om keratinretting virker for dig, kan dette produkt være passende for din hårtype. Men det anbefales altid at udføre en hårstrengetest, inden du anvender produktet på hele hovedet. Nogle kan sige, at der ikke er nogen sikker måde at kemisk rette håret på, og det kunne have været sandt tilbage i de dage, hvor relaxers brugte hårde kemikalier, såsom lut, for at reducere uønskede krøller. Hårsaloner fra det 21. århundrede bruger dog mere avancerede former for kemisk retting, der er designet til at give kunderne ønskede resultater uden den resulterende hårskade.