Sådan køber du Gems i Jaipur, Indien

 

1.

Kom til Jaipur. Dette vil typisk indebære at flyve til New Dehli, og derefter enten at oprette forbindelse til Jaipur, eller så tage toget fra Dehli til Jaipur.

2.

Bliv hos backpackerne. Jaipur er et yndlingssted for enten individuelle håndværkere eller ejere af små håndlavede smykkeforretninger til at shoppe for engros, halvædeløse ædelstene. Disse mennesker er på selvfinansierede forretningsrejser, så forvent ikke at finde mange af dem i fornemme hoteller. I stedet gå ned på markedet, ophold i et budget pensionat og socialisere. Hvis du vælger ikke at blive i backpackerens pensionat, skal du i det mindste tage et par måltider eller krus af chai på de steder, de spiser. Du sparer dig selv en enorm mængde tid og benarbejde, hvis du kan samle en håndfuld anbefalinger om køb af ædelstene i Jaipur og måske endda en introduktion til en pålidelig forhandler.

3.

Tag ikke anbefalinger fra auto rickshaw drivere, dit gæstehuspersonale eller touts på gaderne. Dette vil altid lede dig til en perle forhandler søger at scam dig. Du vil altid være den person, der starter ethvert forretningsforslag.

4.

Kom godt i gang med at købe juveler i Jaipur. Der er gem forhandlere spredt i de fleste af baggaderne omkring byens centrum. Selv uden anbefalinger til at fortsætte, finder forhandlere ikke noget hårdt i noget kommercielt distrikt, især tæt på hvor backpackerne og hovedmarkederne er. Stræk bare dine ben og du vil finde flere at vælge imellem.

5.

Shop og prut. Sørg for at besøge flere forhandlere for at sammenligne varernes kvalitet og priserne. Undgå at forpligte sig til noget, og begynd ikke at prutte, før du har valgt en forhandler, du kan lide og vil forsøge at gøre forretninger med. Haggling med alle leder dem bare sammen. Når du er klar til at gøre forretninger, beslutter du, hvor meget du vil betale for ædelstene, og skyder på at få den pris. Argumenterer med en god humor, og hvis du ikke kan få det, du vil, være klar til at gå væk og handle med den næste forhandler. Shopping for ædelstene i Jaipur bør være meget som at prøve at købe en ny bil i USA. betaler listeprisen, bliver du smittet af.

6.

Altid betale kontant. Dette forhindrer risikoen for at få dit kreditkortnummer stjålet. Altid insistere på at undersøge den faktiske perler før du betaler for at forhindre en lokkemad og svindel. Tro aldrig på nogen, der beder dig om at smugle perle sten tilbage til dit land i en 'få rig hurtig' ordning, da det altid er svindel.

Jaipur, hovedstaden i den indiske delstat Rajasthan, er et velkendt center for smykkeskabere til at købe halvædelte ædelstene i bulk. Ved at følge denne trin-for-trin guide vil du hjælpe dig med at få en god handel, når du køber i Jaipur.