Hvad kan forårsage tab af hår?

 

Genetik

Den mest almindelige form for hårtab er 'mønster skaldethed.'
Hos mænd resulterer mændsmønster skaldethed i en udtalt enke s top, en halvhalvdel flankeret af skarpe forsænkninger i Hårfoden. Kønsmønster skaldethed er visuelt adskilt: Det får håret til at tynde over hele hovedbunden.
Mønsterets skaldethed er typisk arvelig - arvet fra ens forældre. En alopecias historie (skaldethed) på enten fædre- eller modersiden kan i høj grad øge risikoen for en person og påvirke tilstandens hastighed og omfang.

Medicin

En anden række hårtab forekommer kun, mens emnet tager en bestemt medicin. Medicin forbundet med hårtab omfatter kemoterapi eller strålingsbehandlinger for kræft, blodfortyndere, vitamin A (hvis de indtages i høje doser), gigtmedicin og p-piller.

Sygdom og infektion

Skaldethed kan også udløses af en sygdom, som lupus, diabetes eller en svampeinfektion.
Sommetider kan sygdommens meget stress - i stedet for uorden selv - være nok til at fremskynde hårtab. En patient står over for en alvorlig prognose, for eksempel kan kaste hår som følge af ren ængstelse.
Pludselig udtynding af håret kan faktisk tjene som en advarselsanordning; den kan advare lidelsen for tilstedeværelsen af ​​en sygdom. Enhver, der har bemærket hendes hår falder ud i usædvanlige mængder bør konsultere en læge til at bestemme årsagen.

Hormonal ubalance

En anden hyppig katalysator for hårtab er hormonel ubalance. Hvis enten mandlige hormoner (androgener) eller kvindelige hormoner (østrogener) er ude af balance hos en person, kan hårtab resultere. En overaktiv skjoldbruskkirtlen kan ofte tynde håret, som det kan være en underaktiv. Hårtab hos nyligt gravide kvinder - typisk tre eller fire måneder efter fødslen - skyldes også hormonudsving. Mens hårvækst ofte rammer under graviditeten, falder det tilbage til normale niveauer efter fødslen.

Overdreven frisurer

Måden en person stiler hendes hår på kan påvirke væksten negativt. En tilstand, der kaldes traktionalopeci, kan skyldes enhver hårstyling, der trækker overdrevent på folliklerne. Pigtails, cornrows, over-brushing og brugen af ​​stramme krøller er alle potentielt skadelige. Hvis håret trækker er stærkt nok, kan det faktisk røre hovedbunden og forårsage permanent hårtab. Hotolie behandlinger og kemikalier anvendt i perms er lige så risikable; de forårsager betændelse i folliklerne. Hårtab er en helt naturlig bestanddel af aldringsprocessen. Det foregår hver dag, hvor den gennemsnitlige person kaster 50 til 100 hår i en 24-timers periode. Det er først, når graden af ​​ny hårvækst er overskredet af hastigheden af ​​hårtab, som en person vil bemærke sin udtynding.
Mange forskellige faktorer kan bidrage til tab af hår, herunder genetik, medicin, sygdom og infektion , hormonel ubalance og overdreven hårstyling.