Om Toupees

 

Historie

Ordet 'toupee' kommer fra det franske ord for 'top'. Toupees har en lang historie på grund af den generelle forspænding mod skaldethed i de fleste civilisationer, der havde sin grundlæggelse så tidligt som 3.100 B.C. De tidligste eksempler på toupees blev fundet i pyramiderne i det gamle Egypten. Julius Caesar er kendt for at have slidt toupees. Toupee blev populær i USA begyndte i 1800'erne. Sears Roebuck solgte toupees i sin postordrekatalog i 1900. I 1950'erne blev der gjort store fremskridt med at gøre toupees, der så naturligt ud. Max Factor, en førende kosmetisk producent, lavede toupees ved hjælp af hårvævet i næsten usynlig, kødfarvet blonder. Producenterne begyndte at reklamere for deres specielle toupee-mærker i 1950'erne. I dag er den største producent af hårstykker, herunder toupees, Aderans, et japansk firma.

Funktioner

Toupees kan dække små områder eller hele hovedbunden. Færdige toupees er tilgængelige fra hylden, eller toupees kan være specialfremstillede, når kunderne har brug for en nuanceret skygge eller vil have den allerbedste kvalitet. En toupee kan endda laves med håret hos den person, der vil bære den. Toupees holdes på plads ved hjælp af klæbemiddel eller tape eller ved at væve toupee i bærerens naturlige hår.

Psykologiske effekter

Udover at dække skaldede pletter spiller toupees også en psykologisk rolle for at hjælpe folk med at genvinde deres selv- Begge mænd og kvinder kan føle sig uinteressante uden et fuldt hårhår, de kan føle sig mindre trygge socialt og endda blive deprimerede. Toupees kan genoprette deres joie de vivre.

Overvejelser

Toupeeens farve skal matche bærerens hår En kunstig udseende toupee kan se værre ud end en skaldet patch. Stylen af ​​toupee bør også matche brugerens frisure og hårtekst. Brugeren skal prøve både et menneskehår toupee og et syntetisk hår toupee for at se om man ser markant bedre ud end den anden. Wearers skal lave en patch test, hvis toupee skal fastgøres med klæbemiddel, fordi nogle skalpe kan have en allergisk reaktion på klæbemidlet.

Fordele

Toupees er midlertidige hårstykker, og dette er deres vigtigste bene passe. De kræver ingen invasiv eller kirurgisk procedure til at dække et skaldet plaster. Toupees kommer i en række stilarter og farver, og bærere kan ændre deres udseende nemt ved at ændre deres toupee. At bære en toupee er overkommelig, men kirurgiske processer som hårimplantater er dyre. Selvom en toupee er skræddersyet, koster den mindre end en kirurgisk procedure. Toupees er hårstykker eller partielle hårstykker, der normalt bruges til at dække skaldethed. Toupees kommer i en række hårfarver og kan være lavet af syntetisk hår eller naturligt hår. Toupees bæres normalt af mænd, selv om nogle kvinder også bærer toupees for at skjule skaldede patches eller at tilføje volumen til deres hår.