Om aldring

 

Tidsramme

Mange anser aldring for at være en løbende proces, mens andre ser ældning som noget, der kan vendes. Generelt er aldring blevet placeret i fem faser. Livet begynder i barndommen, når barnet ikke er i stand til at interagere og kommunikere med miljøet. Det følgende stadium er barndom og ungdomsår, en udviklingsperiode, der siges at begynde omkring 2 år og slutter mellem 18 og 25 år. Efter ungdommen kommer voksenalderen, som ofte opdeles i stadierne af tidlig voksenalder (alder 25 til 40), middelalder (40 til ca. 65) og senere voksenalder.

Fordele

Der er mange fordele og hindringer for aldring. I barndommen og i teenageren giver et barns øgede kognitive udvikling, dømmekraft og fysiske evner barnet større autonomi og ansvar. De, der har nået voksenalderen, får ofte flere privilegier som f.eks. Retten til at køre bil, eje et hjem , arbejde for højere løn og deltage i større grad i samfundet. Men de, der kommer i voksenalderen, forventes også at blive mere ansvarlige for deres handlinger og økonomiske sikkerhed. I senere voksenalder kan de ældre ofte gå på pension fra arbejde og nyde resten af deres liv, denne pension giver ældre større chancer for at nyde fritiden.

Advarsel

Der er mange fysiske og kognitive problemer, der kan opstå efter voksenalderen. Mange personer i senere alder har svært ved deres minder. , bliver de 'sat på deres måder' og mister deres evne til at overveje nye ideer. Der er også masser af fysiske problemer, der kan opstå som udvikling af forskellige sygdomme ses fra arthritis til kræft. Mange finder også de ydre ændringer i det aldrende legeme for at være uinteressante, såsom udvikling af rynker. En personnes faldende energiniveau kan også reducere livskvaliteten.

Forebyggelse / Løsning

Der har været mange anstrengelser for at afhjælpe mange af disse forhold. Mange økologiske produkter som blåbær og ginko biloba siges at forbedre hukommelse og kognitive evner. Der findes også mange spil, der også siges at hjælpe de ældre med at udøve deres sind og forblive skarpe. For hver sygdom er der flere medicinske forskerhold dedikeret til at finde en kur eller lindring af den sygdom. Kosmetik og plastikkirurgi bruges ofte til at genskabe konventionel udadvendt skønhed. Der er masser af undersøgelser af årsagerne til aldring, og mange forskere hævder, at de er tæt på at finde måder at genoprette den menneskelige krop tilbage til ungdommelighed. Mange alternative lægepraktiserende læger er kommet op med kost og forskellige produkter, der hævdes at bidrage til langsom eller omvendt aldring. Forskere har også udviklet kryogenikum, som kan bruges til at bevare en person, indtil der er lavet medicinske fremskridt, der gør det muligt at helbrede ældningen og døden.

Betydning

Fjernelse af aldring fra livet vil ændre vores samfund drastisk. At nedsætte eller eliminere død vil medføre, at job som f.eks. Begravelsesdirektiver og hospice-pleje bliver langt mindre almindelige. Overbefolkning ville også resultere i en belastning på jordens ressourcer. I en positiv bemærkning kunne en eliminering af ældning og forringelse af kognition få enkeltpersoner til at udvikle deres intelligens til et ekstraordinært niveau, så de kunne løse mange af de tilsyneladende uopløselige problemer i denne verden. Aldring er en alderlig bekymring. Siden tidens begyndelse har menneskeheden gjort en indsats for at undgå eller takle aldring. Men mens aldring er blevet frygtet af mange i nogen tid, har den også været præveret af andre. Mange kulturer respekterer de ældre højt som klogt og ærligt. Andre samfund forsømmer dog de, der har nået en vis alder, ved at ignorere dem og forhindre dem i at deltage i samfundet. Forældelsesprocessen er en universel bekymring.