Er det sikkert at blegge hår?

 

Fakta Korrekt brug af hårblegemiddel er en af ​​de vigtigste faktorer, der bestemmer blegningens sikkerhedsniveau. Pretesting er nødvendig for at udelukke sandsynligheden for en allergisk reaktion. Blegemiddel skal holdes væk fra øjnene og bør ikke forårsage langvarig kontakt med huden (fremhævende blandinger bør ikke røre hovedbunden). Passende ventilation hjælper med at forhindre opblussen af ​​kemiske dampe under forarbejdning. Hvis du bruger beskyttelseshandsker og ikke forlader lygten for længe, ​​er det også standard forholdsregler.

Farer

Mange personer er allergiske overfor en eller flere af de aktive ingredienser i hårblegemiddel. Allergiske reaktioner kan manifestere som biprodukter (smertefulde, kløende welts). Disse kan forekomme første gang et bestemt blegemiddel anvendes eller under en senere anvendelse. Særligt ammoniakpersulfat er kendt for at udløse astmaanfald og andre respiratoriske symptomer hos allergisk udsatte personer. Forkert brug kan forårsage kemiske forbrændinger og blister på huden. Blegemiddel er et meget giftigt stof, der aldrig må indtages.

Hårskade

Blegeprocessen virker ved at oxidere melanin og andre komponenter i håret. Denne kemiske reaktion er noget skadeligt for håret, da oxidation er den samme proces som brænding - bare ved lavere varme og en langsommere hastighed. Hvis du forlader blandingen for lang tid eller blokerer håret gentagne gange, kan det forårsage alvorlige skader på neglebåndet. Bleget hår bliver ofte skrøbeligt og kan falde ud med en hurtigere end normal hastighed. Selv korrekt ansøgning efterlader hår, der har behov for hyppig konditionering for at undgå brud.

FDA

Fødevare- og lægemiddeladministrationen har begrænset kontrol over de ingredienser, der anvendes i hårprodukter, da de generelt anses for at være kosmetik frem for lægemidler. Bare fordi et bestemt mærke af hårblegemiddel ikke har nogen forsigtighed eller advarselsetiketter betyder ikke, at FDA anser det for at være sikkert, eller at det kun indeholder godkendte kemikalier. Personer med allergi eller følsom hud bør altid gennemgå hele listen over ingredienser på bagsiden af ​​pakken, inden der anvendes noget hårbelysningsprodukt.

Alternativer

Et populært alternativ til kemiske blegemidler er anvendelsen af ​​citronsaft efterfulgt af udsættelse for UV-stråling fra solen. Dette kan fremhæve håret, men vænner ikke en brunette til en blond. Det tørrer endnu håret ud i en vis grad.
I marts 2009 meddelte japanske forsker Dr. Kenzo Koike på det amerikanske møde American Chemical Samfund, at et miljøvenligt hårblegemiddel er under udvikling. Det bruger svampenzymer aktiveret af en lille mængde hydrogenperoxid for at lette håret. Dette nye produkt kan i sidste ende give en sikrere mulighed for brugere, der ønsker at undgå de hårde skadelige virkninger af strømmen hårblegemidler. Hårbelysning er en populær kosmetisk proces, som kan udføres i en salon eller hjemme. Det bruges enten til blot at lyse den overordnede farvetone af håret eller forberede det til farvning med et farvestof. Den vigtigste aktive ingrediens i de fleste hårblegemidler er hydrogenperoxid. Yderligere aktive ingredienser omfatter generelt en kombination af ammonium eller kaliumpersulfat og alkohol (isopropyl, ethyl eller cetearyl).