Hvordan man vurderer safirer

 

1.

Overvej farven. Safirer kommer i en række farver, og nogle er sjældnere - og derfor mere værdifulde - end andre. For eksempel, hvis en sten kun viser en farve, vil den være mere værdifuld end en sten, som har flere blandede farver og derfor betragtes som mere 'grå'. Men hvis stenen er en meget lys nuance af den farve, vil den være mindre værdifuld end en mørkere sten af ​​samme farve.

2.

Undersøg stenens lysstyrke . Hvis en sten ikke har synlige indeslutninger eller fejl, så er det fejlfrit. Meget få safirer virker helt fejlfri, selv under en juvelerens linse, og det er OK, fordi en god farve og snit eliminerer effekten af ​​en fejl på perlerens gnistre. Men du skal sørge for, at du ikke kan se nogen mørke pletter eller andre pletter, når du ser på safiret ovenfra - som du ville se det i en indstilling. Mange mennesker kan lide deres safirer at have ubetydelige indeslutninger, der hjælper dem med at identificere deres sten.

3.

Evaluer størrelsen af ​​safiren. Safirer måles med karat, ligesom diamanter er, men en safir af en enkelt karat vil være større end en diamant af samme karatvægt. Brug ikke i modsætning til sten til at afgøre, om stenen er blevet vejet korrekt, men brug hellere en række afbalancerede skalaer og få hjælp fra en juveler.

4.

Find ud af om Oprindelseslandet. Hvis safiren blev oprettet i et laboratorium, så er dens oprindelse ikke rigtig noget. Men hvis safiret blev udvundet, så skal du vide, hvilket land stenen kommer fra. For eksempel, hvis din safir er burmesisk, er det meget mere værd end en safir af samme værdi fra Sri Lanka.

5.

Spørg om labbehandlinger. Nogle gange bliver lysfarvede safirer behandlet med varme i et laboratorium for at gøre deres farver mørkere og mere konsekvente. En varmebehandlet safir kan være lige så smuk og mousserende som en naturligt dyrket sten, men de har tendens til at koste meget mindre.

Tips og advarsler

< li> Arbejde med en autoriseret guldsmed eller værksteder til at træffe beslutning om køb af safirer. Safirer kommer i en bred vifte af smukke farver. De fleste mennesker tænker på denne dejlige ædelsten som en dyb blå farve, men forskellige mineraler kan forårsage safirer at være pink, gul, orange, grøn eller endog sort med blinker af alle disse farver. Når du vurderer værdien af ​​et safir, skal du overveje mange af de samme faktorer, som du ville overveje, når du vurderer en diamant, men på grund af den betydelige indflydelse, som farve spiller i værdien af ​​en perle, skal du give lidt forskellige vægte og værdier til forskellige kriterier.