Om fedtet hår

 

Fedtet hår

Fedtet hår er ikke rigtig fedtet hår, men faktisk en fedtet hovedbund. Talg (olie) fra hovedbunden bevæger sig ned i hårets tråde og får håret til at fremstå olieagtigt, udstråle en lugt og blive slank. Rigtigt hår gør det nemmere for olien at rejse længere og hurtigere end med krøllet hår, således at det er mere mærkefuldt hår med mere hårdt hår.
Desuden er det ofte ikke et problem med en olieagtig hovedbund, men en tør hovedbund. For at modvirke fugt tab i hovedbunden begynder det at producere mere olie for at helbrede hovedbunden, hvilket resulterer i overflod af olie.

Årsager

En af årsagerne til en olieagtig eller tør hovedbund er arvelig. En anden årsag er hormonel ubalance, som er mest almindelig for kvinder i løbet af deres menstruationscyklus, og når de begynder at tage p-piller. Det påvirker også teenagere, der oplever hormonelle ændringer, der forårsager acne på deres ansigt og for meget olie på deres hud, og dermed for meget på deres hovedbund.
Ved at bruge for meget hår styling kan produktet producere mere olie på hovedbunden. Endelig kan hårets tekstur også føre til mere eller mindre olie på håret. Fint hår er ofte olier end kursus hår.

Rensning

Når du vasker hår med en olieagtig hovedbund, skal du sørge for først og fremmest at rense hovedbunden. De skum, der frembringes ved at massere shampoo i hovedbunden, strømmer igennem til slutningen af ​​hårfollikelen og renser derfor håret. Hvis hovedbunden er usædvanlig olieagtig, kan det være nødvendigt at shampooede to gange.
Den slags shampoo er også vigtig, og det er ideelt at vælge en mild eller en specielt formuleret til olieagtigt hår eller tør hovedbund. Derudover skal du altid sørge for at skylle håret helt ud for at sikre, at der ikke er rester tilbage, da det kan medføre opbygning på hovedbunden. For meget opbygning i hovedbunden kan føre til, at den ser olieagtig ud og beskidt og hæmmer hårfollikelvæksten.
Men vask ikke hver dag. Dette kan fjerne håret fra dets naturlige talg og dermed udløse det for at producere mere og tørre hårbunden videre.

Shampoo Ingredients

Se efter en shampoo med mere vaskemiddelstyrke og mindre kondenseringskvaliteter i dets ingredienser. Tea tree olie er kendt for at helbrede tørre skalpe og forsigtigt rense olieagtigt hår. Jojobaolie er ens i overensstemmelse med den talg, din krop producerer naturligt og også forsigtigt helbreder hovedbunden og genopfylder fugt uden at irritere hovedbunden. Hvis produktopbygning er årsagen til dit olieagtige hår, så søg efter salvie at nedbryde opbygningen og rense håret. Overproduktion af olie kan bringes tilbage til en passende ph-balance ved hjælp af eukalyptus.

Afsluttende tips

Når du har renset håret, skal du bruge balsam sparsomt og undgå at påføre det tæt på hovedbunden. I stedet anvender den udelukkende på enderne af håret.
Brug babypulver eller tør shampoo som Oscar Blandi s Pronto Dry Shampoo til at bruge i mellem shampooing. Begge produkter vil opsuge olien midlertidigt.
Endelig, jo mindre berører du håret og hovedbunden ved at børste eller håret blinker, jo mindre vil olien rejse ned i hårsækken. Ligesom kombinationshud er fedtet hår et relativt almindeligt problem. At forstå sin årsag kan hjælpe dig med at få problemet effektivt. Det er ofte ikke et problem med en olieagtig hovedbund, men kan bruges af for meget produkt, en tør hovedbund eller den forkerte shampoo. Når du har identificeret den egentlige årsag, kan du hjælpe med at løse problemet permanent.