Sådan minimeres porestørrelse

 

1.

Sæt en pande vand på komfuret for at koge. Sluk for varmen. Sæt et håndklæde på hovedet for at koncentrere dampen. Bøj over gryden, ca. 3 til 5 inches væk. Lad den varme damp dække ansigtet og åbne alle porerne. Steam ansigtet i 10 minutter, da porerne åbner og dræner sebum og snavs.

2.

Hæld flaske citronsaft på en bomuldsstuds eller en kugle. Påfør citronsaft til alle områder af ansigtet med store porer. Skyl ikke af. Citronsyre i citronsaft giver en midlertidig stramningseffekt på huden, der gør porerne mindre, rapporterer artiklen 'Behandling for store porer' på den sunde hudportal.

p> Besøg en hudlæge for rådgivning. Overvej mikrodermabrasion eller en kemisk skræl for at minimere porestørrelsen. Begge medicinske behandlinger exfolierer epidermis eller top hudlag. Microdermabrasion bruger krystaller i en håndholdt enhed. En kemisk skræl bruger syrer som glycolsyre eller mælkesyre til at fjerne det øverste lag af epidermis. Begge procedurer gør porerne mindre.

For mange mennesker er store porer et problem. Store porer skyldes, at kroppen producerer for meget talg. Sebaceous kirtler er placeret over hele kroppen. Disse kirtler udskiller talg, som holder huden fugtig. Overstimulering af talgkirtlen fører til, at for meget talg udskilles. For meget talgklump og forstørrer porerne. Mange behandlinger for store porer er kun midlertidige. De bedste resultater kommer fra dyre medicinske procedurer.