Historien om straightening irons

 

Ancient Times

Langt lige hår var populært i stil i Egypten i oldtiden. De, der ikke er heldige nok til at blive født med denne eftertragtede hårtype, vil opvarme flade jernplader i en ild og løbe over hårets aksel indtil glat. Proceduren vil ofte medføre alvorlige forbrændinger i ansigt og hænder.

Forbedringer

Ved 1800'erne blev der opbygget specielle hårtænger for at hjælpe med at få kinks ud af håret. Platte metalplader blev fastgjort til to lange håndtag. En hængsel type mekanisme tillod brugeren at manipulere de sammenføjede håndtag for at åbne og lukke pladerne mod hinanden. Enheden blev anbragt i varm aske eller en ild for at hæve metalpladens temperatur, men dens design hjælper med at begrænse risikoen for utilsigtet belastning.

1950'erne

1950'erne bragte en ny genopblussen af ​​den lige hårtendens . Kvinder og piger ville ofte komme sammen og hjælpe hinanden med at stryge krøllerne fra deres hår. Ved hjælp af et standardtøj til hjemmet tøjede de håret over en flad overflade, såsom et strygebræt, og forsigtigt bevæger den varme enhed over hårets overflade, indtil den var lige. Selvom det er skadeligt for håret, var denne procedure effektiv og er stadig praktiseret i nogle kulturer.

Markedstendenser

Efter den store hårtendens i 1980'erne sluttede kvinderne endnu en gang med det glatte og lige udseende. Skønhedsvirksomheder fangede på udviklingen og begyndte at markedsføre produkter specielt designet til at rette hår. Varmepladerne blev anbragt inde i plastikhåndtag. Nogle enheder tilbød ekstra plader til at skabe bølgete, krympede eller geometriske former i hårets overflade. Disse billige enheder kan købes hos enhver lokal forhandler eller rabatforhandler.

Moderne Egenskaber

Moderne strygejern er også blevet kendt som flade jern. Disse enheder kan købes for under $10 til mere end $500, afhængigt af funktioner. Jernplader er blevet erstattet med lettere metaller og kan være keramiske eller overtrukket i titanium eller guld. Temperaturvælgerne tillader justeringer i mængden af ​​varmeudgang, en funktion, der sigter mod at beskytte skrøbeligt hår. Små pungestørrelsesenheder er blevet introduceret til markedet og er blevet populære. Forskellige teknikker gør det muligt for en bruger at opnå bølger og krøller, ud over lige stilarter. I århundreder har mænd og kvinder været afhængige af varmeapparater til at manipulere bølger og krøller fra hår. De urene og farlige metoder fra oldtiden er blevet erstattet af moderne apparater, der tilsyneladende forhindrer skade og forbedrer den generelle tilstand af hår. Nutidens udjævningsværktøjer er tilgængelige for stort set alle, og koster så lidt som nogle få dollars op til $500. Trends kan ændre sig, men populariteten af ​​disse enheder viser sig at være lige, skinnende, sundt hår går aldrig ud af stil.