Sådan plejer du dine smykker

 

1.

Diamanter er den eneste sten med en Mohs Hardness rating på 10. De er utroligt holdbare, hvilket er grunden til, at de er den mest populære sten til bryllupssæt. Slidt dag ind og dag ud i ti år efter årti, kan diamanter gå afstanden. Men selv diamanter kræver ømme kærlig pleje. For at holde din sten så god som muligt, skal du ikke udsætte den for lotioner, sæbe og husholdnings kemikalier. Disse opbygges i indstillingen og dæmper dens skønhed. For at rense diamant smykker, brug en blød tandbørste og en opløsning af varmt vand med en få dråber opvaskemiddel eller vand og ammoniak. Diamanter er sikre at bruge i soniske rengøringsmaskiner. Skyl og tør den tørre med en blød klud. Husk på, at en løs sten kan dukke op under rengøring, så kontroller dine indstillinger ved mindst to gange om året for at sikre, at de er stramme. Rør ikke ved en ren diamant med fingrene. Olierne fra din hud klæber til stenen og skyens glitter. Brug ikke dine ringe under anstrengende aktivitet. Selvom diamanter er det sværeste sten kan de blive flået af et pludseligt slag. Diamanter kan ridse ædle metaller, andre ædelstene eller andre diamanter, så de skal opbevares på en sådan måde, at de ikke kan røre eller gnide mod andre stykker.

2.

Safirer og Rubier er begge former for samme sten: korund. Safirer kan variere i farve fra blå til grøn, gul, orange, lyserød og hvid, men når de bliver røde, er de kendt som rubiner. Korundum har en hårdhedsklassifikation på 9, så det er andet end for diamanter i hårdhed. Du kan safirer og rubiner dem dagligt uden bekymringer. De er sikre at bruge i soniske rengøringsmaskiner, og du holder meget af dem du ville have en diamant, de gør det lettere end diamanter, så brug dem ikke under anstrengende aktivitet.

3.

Emeralds og akvamariner er begge former for Beryl. en hårdhedsgrad på 7,5 til 8, men de er skøre og ikke meget hårde, så de kan ridse eller chip nemt. Emeralds har almindeligvis mange indeslutninger og er undertiden behandlet med harpikser eller olier til at fylde små revner, styrke sten og forbedre deres skønhed De er bedst slidte som øreringe eller halskæder, hvor de vil få mindre effekt. Bezel-indstillinger passer bedst til smaragd eller akvamarinringe og armbånd, fordi de giver mere beskyttelse mod chipping. Brug kun under mild aktivitet og udsæt ikke dem til barske kemikalier (som klor). Eksponering for t Meget sollys kan også forårsage misfarvning. Den bedste måde at rengøre dem på er med varmt sæbevand og en blød tandbørste (hårde børster kan ridse dem). Sæt dem ikke i en sonisk rengørings maskine, da vibrationerne kan få dem til at knække.

4.

Tanzanit er varmebehandlet for at frembringe deres lyse farve, men den farve kan falme, når de udsættes for for meget sollys. Disse sten er bedst slidt om aftenen. Tanzanite er en skør sten med en hårdhedsskala på kun 6,5 til 7. Det spåner og ridser nemt, så det er bedst slidt i en bezel-indstilling, når den bæres i en ring eller et armbånd. Sug et tanzanitstykke i en opløsning af varmt sæbevand, skrub med en blød tandbørste, skyl den og tør den med en blød klud. Må ikke udsættes for kemikalier, varme eller en sonisk rengøringsmiddel. Opbevares på et blødt, tørt, mørkt sted og ude af kontakt med andre smykker, der kan ridse det.

5.

Topaz, citrin, ametyst, granat, peridot er blandt de mere populære farvede ædelstene bruges i smykker. De spænder i hårdhed fra 6,5 ​​til 8, så de kan klipes og ridses lettere. Disse sten bør kun anvendes til mild aktivitet. Sug dem i en opløsning af varmt vand og mildt rengøringsmiddel, skrubbe med en blød tandbørste og tør med en blød klud. Udsæt dem ikke for kemikalier eller en sonisk rengørings maskine. Opbevares på et tørt, mørkt sted, hvor de ikke kan røre eller blive ridset af andre sten.

6.

Opal, Lapis, Coral, Jade og Onyx er blødere, delikate sten , med en hårdhedsgrad mellem 5 og 6,5. Afhængigt af indstillingen er de normalt ikke hårdførlige nok til daglig brug (især på hænderne) og bør kun bæres af mild aktivitet, som en aften ude. Rengør med en blød, tør klud. Kommercielle smykker rengøringsmidler eller sonic rengøringsmidler kan beskadige disse sten. Udsæt ikke for lotioner, sæber, parfumer, rengøringsmidler, make-up eller andre kemikalier. Må ikke udsættes for ekstreme temperaturer. Lad dem ikke være i en swimmingpool, fordi klor faktisk kan strippe disse sten af ​​deres glans og udsætte en porøs, porøs overflade. Opbevares på et blødt, tørt sted væk fra sollys, hvor de ikke kan røre eller blive ridset af andre sten .

Perler er faktisk ikke ædelstene, men organiske af natur. Perler er sarte og kan let beskadiges, så de passer bedre til særlige lejligheder og blid aktivitet. rengør dem med en blød, fugtig klud, så snart du tager dem af og ikke udsæt dem for lotioner, sæber, parfumer, rengøringsmidler, makeup eller kemikalier. Du kan købe en speciel perle rengøringsløsning fra de fleste guldsmedere kan også bruges til andre sarte sten). Brug ikke perle smykker ud for andre metaller eller ædelstene, fordi de nemt kan ridse. Opbevares i en blød pose væk fra andre smykker.

8. < / p>

Ædelmetaller kræver også særlig pleje. Fjern alt guld, sølv og platin smykker før badning, brusebad eller appl ying lotion, fordi gunky film kan opbygge og skjule sin glans (den opbygger sig også under prong eller indstillinger, og kan være meget svært at komme ud, når det hærder). Metaller kan rengøres i en sonic maskine (afhængigt af stenene i dem), skrubbet med en blød tandbørste og poleret med en blød klud. En lejlighedsvis professionel polering af en juveler kan hjælpe med at fjerne ridser og genoprette det 'helt nye' skinnende charme. Klor kan beskadige guld, så det bliver groft eller bliver skørt, så brug ikke guldsmykker i en swimmingpool eller ved at bruge hårde kemikalier eller husholdningsrengøringsmidler.

9.

Ved at holde smykker rene i første omgang er det langt bedre end at forsøge at skrubbe det rent bagefter. Når du gør dig klar, skal du bruge sminke, hårspray, parfume og andre produkter FØRST, før du lægger dine smykker på. Disse produkter er skadelige for de fleste ædelstene, især dem med en hårdhedsgrad på 7 eller derunder. Som regel bør smykker være det sidste, du lægger på, inden du forlader huset, og den første ting du tager af, når du kommer hjem. Dette skærer ned på slitage , og hjælper det med at vare en levetid.

Tips og advarsler

  • Kontroller tænger og indstillinger i dine ringe hver sjette måned for at sikre en sten arbejder ikke i sig selv. Med alle de knapper og bumbs, de modtager, er det forbløffende, at sætte sten forbliver sat så længe de gør! Armbånd og andre smykker bør kontrolleres en gang om året.
  • Indstillingerne på brudesæt (og eventuelle smykker, der bæres dagligt) må muligvis genudvises eller udskiftes lejlighedsvis. Daglig aktivitet kan bære dine knogler og tynde metalen, indtil der ikke er meget tilbage til at holde din sten på plads, så sørg for at spørge dine smykker om at kontrollere dette regelmæssigt. Det er bedre at opretholde dine smykker end at miste en diamant eller anden værdifuld sten!
  • Tandpasta er en populær metode til rengøring af smykker (især tarnished sterling silver), men må aldrig anvendes på nogen sten med en hårdhedsgrad mindre end 9. Kemikalierne er for hårde og slibende til sarte eller let ridset ædelstene.
  • Jeg anbefaler ikke at bære smykker mens du forbereder mad (især ælte deg), fordi det er meget sandsynligt, at snavs, bakterier og andre uønskede stoffer gemmer sig i dine indstillinger og andre sprækker i din smykker.
  • Mal og neglelak er meget vanskelige at komme ud af stramme smykker mellemrum (især når de hærder), så hold dine smykker væk fra disse.
  • Hvis du vil have dine smykker til at forblive funklende og smukke, og hold dem længe nok til at videregive dine børn, følg disse tips!